Archive for June, 2012

Reprezentantii Sindicatului Viitorul Mineritului sprijina constant relansarea mineritului la Rosia Montana si, implicit, unul dintre beneficiile fundamentale care recurg din acest fapt – crearea a mii de locuri de munca intr-o zona profund afectata de somaj. Mai jos, un fragment din cel mai recent comunicat de presa emis de organizatie ca raspuns la argumentele mincinoase ale opozantilor cu privire la proiectul minier propus de Rosia Montana Gold Corporation.

“Dintr-o data, meseria de miner si mineritul sunt o rusine pentru cei care le doresc. De cand este o rusine sa muncesti? Suntem blamati ca ne dorim sa ducem mai departe aceasta meserie intr-o zona cu o traditie in minerit de peste 2000 de ani si care are resurse de scos la lumina. Ne iubim traditia si vrem sa asiguram un trai decent copiilor nostri pastrand traditia. Nici o tara din lume nu s-a dezvoltat datorita protestelor si campaniilor puse la cale de falsii ecologiști. Daca era asa, am fi ramas in epoca de piatra, iar inventatorii din diferite industrii nu si-ar mai fi avut rostul.. Daca protestatarii si doamna Maia Morgenstern nu au nevoie de telefon sau calculator, in componenta carora exista aur, le cerem sa le doneze si pe acelea, dar sa le doneze cu adevarat! Sunt multi copii la Rosia care s-ar bucura sa le primeasca!”

Slefuitorul de sticla

Slefuitorul de sticla (sau sticlarul) este cel care are responsabilitatea de a finisaraa sticlai prin taiere si polizare si alte finisari ale suprafetelor produselor din sticla.

Munca sa presupune taierea si polizarea cu masini de slefuit si materiale abrazive, modelarea muchiilor tesite atât ale suprafetelor plate cât si curbe ale sticlei la o masina de slefuit, taierea manuala, honuirea si polizarea produselor din sticla, pregatirea separata a materialelor abrazive si instrumentelor de munca necesare, inclusiv reglarea masinilor de taiat si slefuit, polizarea chimica a capetelor sau pieselor din sticla, taierea vazelor, cosurilor din sticla si altor produse similare, inclusiv elemente de design si decoratiuni complexe, cum ar fi bibelouri si motive decorative.

Inginerul de productie

Inginerul de productie este cel care, in functie de comenzi, de termenele limita si de echipa in cadrul careia lucreaza, organizeaza task-urile membrilor echipei, stabilind, in acelasi timp, calendarul activitatilor si al misiunilor intre tehnicienii de productie.

El este responsabil cu monitorizarea si evaluarea respectarii procedurilor si a regulilor de securitate. Inginerul de productie are o functie de management, activitatile lui sunt variate, diferind in functie de sectorul de activitate in care lucreaza.

Geofizicianul

Geofizicianul examineaza structura si compozitia scoartei terestre si procesele care au loc atât în interiorul, cât si la suprafata ei.

Responsabilitatile sale principale sunt: sa faca diferite masuratori geofizice. La observatorul geofizic, sa regleze si sa verifice aparatura de masura si sistemele automate. Sa observe si sa faca calcule matematice pentru undele seismice, sa determine gradul de pericol în zonele cu risc seismic (lucru foarte important în cazul proiectarii de constructii înalte, poduri, uzine nucleare). Sa aplice metode speciale pentru determinarea locului în care exista fisuri ale scoartei terestre în scopul descoperirii de zacaminte de gaze, petrol, ape subterane sau alte minerale.

Dresorul de animale salbatice

Dresorul imblanzeste animalele salbatice precum lei,tigrii, elefanti pentru ca acestea sa apara in diferite spectacole de circ. Acesta mai poate lucra si in gradini zoologice. El are obligatia sa antreneze animalele, sa le pregateasca si sa le imblanzeasca. Tot el le hraneste si le mentine custile curate. El lucreaza in circuri si gradini zoologice si face deplasari pe perioade lungi.

Pentru a deveni dresor de animale trebuie, in primul rand, sa iubesti animalele si sa fi foarte bine informat despre modul de viata al acestora. Sa ai rabdare, perseverenta si o conditie fizica buna.