Industria mineritului este, cu siguranta, un domeniu in care se investeste constant, mai ales dupa primul val al crizei financiare mondiale, cand atentia s-a indreptat catre acele industrii promitoare in venituri substantiale, precum si dupa cel de-al doilea val de criza. Iar aceasta a dus cu sine, la crearea de locuri de munca in industria mineritului. Pentru ca o industrie in plina dezvoltare are nevoie, printre multe alte resurse, de unele dintre cele mai vitale, resursele umane.

Vesti bune pentru piata muncii in industria mineritului

Vesti bune pentru aceasta piata a muncii la unul dintre cei mai importanti piloni din industria mineritului din lume – Australia. Tara aflata printre primii cinci producatori din lume de materii prime si al doilea producator de aur din lume, Australia va primi cu portile larg deschise aproximativ 70.000 de muncitori in industria mineritului. Autoritatile estimeaza faptul ca, pana in 2015, numarul de angajati direct in industria mineritului va creste cu 76% fata de procentul actual.

In Australia, industria mineritului reprezinta un sector cu o insemnatate aparte pentru economia tarii, estimandu-se ca aproximativ jumatate din exporturile totale ale acestei tari provin din aceasta arie.  Este cunoscut faptul ca industria mineritului din Australia a contribuit prin forta economica si sociala de care dispune (500 de miliarde de USD la PIB-ul tarii, in ultimii 20 de ani si 320.000 de australieni implicati direct in acest domeniu de activitate) a contribuit decisiv si la dezvoltarea infrastructurii.