Incepand de sambata, 17 martie, Fundatia Vier Pfoten si Primaria Sectorului 6 au dat startul, printr-un eveniment placut, campaniei de sterilizare a cainilor fara stapan din sectorul 6 al Capitalei. Astfel, voluntarii fundatiei si-au pus in joc creativitatea si energia pentru a arata cat de necesara si frumoasa poate fi, in ziua de astazi, munca unui voluntar.

“Vremea deosebit de calda i-a scos, sambata, din case pe bucuresteni. Cei care au iesit la plimbare in parcul Drumul Taberei, au avut parte de o surpriza foarte placuta: demonstratii de dresaj canin, spectacole interactive, jocuri, concursuri si face painting.

Organizatorii manifestarilor, fundatia pentru protectia animalelor Vier Pfoten au marcat astfel inceperea campaniei de sterilizare a cateilor fara stapan din sectorul 6. Vedetele evenimentului au fost Mulan, Tibi si Tuca, trei maidanezi salvati de pe strada si antrenati de membrii Vier Pfoten.

Adevarate vedete, cei trei catei sunt cei mai buni prieteni ai copiilor cu afectiuni grave, abandonati la nastere in spitalele bucurestene.

Timp de 20 minute, cateii au sarit peste obstacole si au facut tumbe, in aplauzele si spre incantarea zecilor de copii stransi in jurul lor.

La sfarsitul reprezentatiei, copiii au primit si un “bonus”: au fost lasati sa se joace cu Mulan, Tibi si Tuca.

“Fata babei si fata mosului”

Foarte gustate de cei mici au fost si spectacolele interactive. Copiii au cantat si au dansat alaturi de animatorii care au pus in scena cunoscuta poveste “Fata babei si fata mosului”.

Povestea a fost adaptata evenimentului. Astfel, fata mosului nu era doar frumoasa si harnica, dar si iubitoare de animale.

Cei mai curajo┼či dintre micuti s-au lasat pictati pe fata de desenatori priceputi. Pentru ca a fost un eveniment dedicat cateilor, sedinta de face painting nu putea avea ca tema decat cel mai iubit prieten al omului.

Asa ca micutii s-au ales pe fata cu mustati si botic de catei. La mare cautare au fost si desenele pe tricouri, modelajul de baloane sau concursurile de alergare cu catei.”

(sursa articol)